La Mare de Déu

La imatge de la Mare de Déu de Vilafortuny es conserva actualment al museu diocesà de Tarragona. Es de fusta d'àlber tallada, argentada i policomada és d'estil romànic peninsular.
La imatge original que es conserva al museu diocesà de Tarragona
Aquesta imatge rebia culte a la primera església de Vilafortuny, construïda al segle XII, a cent metres del mar a la partida de mas d'en gran. Possiblement fou traslladada posteriorment a l'església de Mas d'en Bosch construïda al segle XVI amb autorització de l'arquebisbe de Tarragona, Cardenal Cervantes que erigí la parròquia de santa Maria de Vilafortuny.
Es va fer una còpia de l'original escolpida per Salvador Porqueras Rofin i policromada per Maria Rosa Marieges Palacios, als tallers Josep Castan.

En Salvador, la Maria Rosa i Mn. Joan treballant en la còpia de la imatge.
La còpia de la imatge està al presbiteri de l'actual església de Vilafortuny, només el dia 15 d'agost, festa major de Vilafortuny, es trasllada la imatge a l'església de Mas d'en Bosch on es celebra l'Eucaristia de l'Assumpció de la Mare de Déu i s'hi canta l'himne a la Mare de Déu de Vilafortuny, lletra i música d'en Salvador Porqueras.
Còpia de la imatge de la Mare de Déu al presbiteri de l'església de Vilafortuny.