5 de nov. 2014

8 i 9 N

Cada any el dia 9 de novembre el calendari cristià ens convida a celebrar la festa de la dedicació de la basilica de Sant Joan del Laterà a Roma. Enguany escau en diumenge i celebrarem aquesta memoria de la catedral del bisbe de Roma, la basilica dedicada a sant Joan de Laterà. Recodem el dia que la van dedicar al culte i representa la comunió de totes les esglésies amb el papa Francesc.
La dedicació d'una església, d'un temple, ens recorda cada una de les esglésies particulars i dels nostres temples on ens reunim cada diumenge per viure i celebrar la nostra fe en Jesús resuscitat.

Això m'ha fet persar en la nostra església de Santa Maria de Vilafortuny, i sorpresa!!! el 8 Novembre, és per a nosaltres una data a recordar. Precisament és el dia en que la nostra parroquia va tornar a rebre aquest nom.

ABSIS DE L'ESGLÉSIA DE MS D'EN BOSCH


La parroquia de Santa Maria de Vilafortuny té arrels antigues, el testimoni més antic que conservem és la imatge de la Mare de Déu i l'església de Mas d'en Bosch.Després amb el pas del temps i les cisrcustàncies de poca población, aquesta va pasar a dependre de la parroquia de santa Maria de Cambrils.

Als anys 60 quan es va començar a urbanitzar Vilafortuny es va construir l'actual església.

Però no va ser fins al 1996, que se li va retornar el tìtol de parroquia, a la pràctica ja ho feia, però suposava una autonomía i uns limits que la defineixen.

Com a testimoni podem llegar el decret que un 8 de novembre signava l'aleshores arquebisbe de Tarragona Dr. Ramon Torrella.