28 de febr. 2013

Exposició ciris Pasquals

Spiritus Lux ,
la llum de l'esperit.
Aquest és el tìtol d'una interessant exposició, qu us convido a visitar.
 
Un recull en una exposició sobre el simbol de la llum a la liturgia cristiana.
 
 Amb la presència a l'exposició de tres ciris pasquals de la nostra parròquia de Vilafortuny, decorats per Francico Domingo.
L'exposició s'inaugura dema 1 de març i fins al 5 d'abril al centre cultural de Cambrils al C/ Sant Plàcid n.18, a dalt a la vila.

25 de febr. 2013

QUARESMA...cami vers la PASQUA

El temps de la Quaresma ens recorda la proximitat de la Pasqua(40 dies) i la necessitat de prepara-la.
El cristià viu de Pasqua en Pasqua, viu i renova la fe en la ressurrecció de Jesús.
Simbòlicament amb els infants(i adults) em posat dins la barca(de l'any d la fe) l'arena del desert. Recordant que la quarsma ve d'aquest recès de Jesús al desert, també nosaltres volem dedicar aquest dies de desert per prepara-nos. Anar al desert és anar a l'essencial de la vida de les persones a allò que és realment important. Quantes coses que ens ocupen i no són les importants!
També les pedres són un símbol. Recorden la temptació de tornar les pedres en pans, un miracle facil per a Jesús davant la fam i ens recorden la seva resposta: l'home no viu només de pa, viu de tota paraula que surt de la boca de Déu. Una clara invitació a llegir, pregar i viure de la paraula de Déu.

Però ens recorda també que hi ha milions que no poden viure per no tenir el pa de cada dia, i el nostre compromis de compartir i sentir-nos solidaris amb els qui ho necessiten. Només des d'aqui pot tenir sentit avui el dejuni.

També unes pedres blanques ens recorden l'evangeli de la Transfiguració (2on diumenge) símbol del roste lluminós de Jesús i dels seus vestits blncs quan prega dalt de la muntanya. Qui s'apropa a Jesús rep del seu rostre il·luminat la llum que ha de fer dels nostres rostres (l'expressió de la nostra cara) rostres lluninosos i transparents envers els altres.