18 de maig 2012

ASCENSIÓ i PENTECOSTA

L'Ascensió ens recorda el moment en el qual els deixebles ja no veuran més al Senyor Jesús. Jesús puja al cel, però "homes de galilea perquè esteu mirant al cel?".  La resurrecció de Jesús és ja la seva elevació, Jesús resuscita a una vida nova, és exaltat prop de Déu, seu a la seva dreta.

L'Ascensió significa pujar, enlairar-se, puja el qui abans a baixat. S'acompleix el camí de Jesús d Natzaret. De l'Encarnació, el fill de Déu es fa carn, home com nosaltres. Abaixament en la seva humanitat fins a baix de tot, fins a la mort. Per això Déu l'ha exaltat i possat ben amunt.

Amb l'Ascensió comença l'hora de l'Església, del cos de Crist. Som els qui l'hem de fer present enmig del món, és on Jesús vol ser, amb els peus ben posats a terra.

Diumenge vinent és la Pentecosta, els cinquanta dies de la Pasqua. El seu acompliment, la pasqua granada, el do de l'Esperit Sant. Preparem-nos per rebre els dons de l'Esperit. Junts com els deixebles i Maria esperem constament que sigui l'Esperit qui ens guii i ens ensenyi.
Dissabte 26 de maig a la  missa de les 19h. amb els infants de la catequesi acaberm el curs tot donat-ne gràcies.