18 de nov. 2011

Pentecosta dels adolescents

El dissabte 22 d'octubre celebrarem el sagrament de la Confirmació a la nostra arròquia. Concelebraren l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol i el nostre rector Mn. Amador.
Els confirmadns, l'Arquebisbe, Mn. Amador i Mildred de Blo
Els 4 joves es van confirmar acompanyats per les seves famílies i amics, junts amb els nens que es preparen per a la Primera Comunió i les catequistes.
Va ser una celebració senzilla i, encara que sembli una contradicció, per això tan solemne donant prioritat als signes i valors de la Confirmació. Tots vam sentir l'alegria i fortalesa que produeix aquesta Pentecosta.
Infants que es prepaen per la primera comunió

Però, Confirmació, perquè?
Massa sovint, ens trobem que el sacrament de la Confirmació és el gran oblidat dintre de la nostra Iniciació Cristiana. Tot sembla que amb el Baptisme i la Primera Comunió - Eucaristia es conclou una meta, una etapa.
No ens parem a pensar que la preparació per a la Confirmació, i el sacrament en sí mateix, es un camí que enriqueix i que culmina en un moment privilegiat dintre del procés de creixement en la fe. Rebre i acceptar el sacrament de la Confirmació és una nova ocasió per al joves per manifestar, de forma lliure i responsable, la decisió de ser i viure com a cristians, en altres paraules: continuar en primera persona el projecte de Jesús.
Durant la catequesi o preparació per a la Confirmació aprofundim en el coneixement de la paraula i vida de Jesús, la comunitat dels deixebles, arribant a nosaltres mateixos si volem ser deixebles de Jesús.
Aprofundim de forma constructiva, de cara al món que ens envolta, i no estem d'esquena a les nquietuds dels joves. Els confirmands d' enguany, Eric, Javi, Irene i Toni ho saben prou bé: ser cristià no és un jou, sinó una opció a la llibertat responsable.
Dins d'aquest context volem comunicar la possibilitat de noves inscripcions per a la
Propera catequesi per a la Confirmació :
Joves: nois i noies nascuts el 2001 o abans.
Adults: en qualsevol edat.
Telèfon i Despatx Parroquial : 977 36 32 46. Dimarts i Dijous 18h - 19h
Informació ref. catequesi confirmació: 686 055 463 (18h30 - 21h30)
M. De Bloos