22 de març 2012

PRESENTACIÓ DEL NOU CIRI PASQUAL

El dimecres sant 4 d'abril a les 20 h. (després de la celebració comunitària de la penitència) farem aquesta presentació-explicació del simbolisme escollit aquest any per decorar el ciri.

El Francisco Domingo decorant el Ciri
En el marc de la setmana santa presentarem el ciri pasqual que cada any és nou i s'encen per primer cop durant la celebració més important de l'any: la vetlla Pasqual.
Des de fa tres anys li hem encomanat al Francisco Domingo que el decori.
El ciri de la Pasqua és el simbol de Jesús ressuscitat. Al començament de la Vetlla Pasqual s'encen prenent la flama d'un foc que es fa fora de l'església. Després s'entra a l'església a fosques amb la sola llum del Ciri Pasqual. Llavors cada fidel pren llum d'aquest ciri i la llum s'escampa, significa que Jesús amb la seva ressurrecció és la llum que ens il·lumina. Aquest ciri durant els 50 dies de la Pasqua s'encen a les celebracions. Quan s'ha acabat el temps pasqual es col·loca al costat del baptisteri, i s'utilitza precisament quan es bateja un cristià o bé en les exèquies quan s'acomiada un cristià.
us convidem a aquesta presentació, que enmig d'altres actes de setmana santa molt centrats en la passió i la mort, recordem sobretot aquest símbol de vida i ressurrecció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.